Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

06.02.2024 9:44

Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Avviso importante
Le opinioni espresse qui sono quelle della delegazione nazionale, che non riflettono sempre quelle del Gruppo nel suo insieme
Avviso importante
Questo documento e' stato tradotto automaticamente.
Mostra versione originale
Κράτος Δικαίου

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος μίλησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, χαρακτηρίζοντας ως επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, που για πολλοστή φόρα υποκινήθηκε σκόπιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες.

κ. Βόζεμπεργκ επέκρινε την τακτική αυτή επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ψήφισμα στερείται αξιοπιστίας, καθώς παραγνωρίζει εσκεμμένα τις σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρυθμίσεις που έφερε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπει συνειδητά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επίσημα συμπεράσματα της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου το 2023.

Ηλληνίδα ευρωβουλευτής ανέδειξε επίσης το γεγονός ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης, αμφισβητώντας το θεσμικό της ρόλο, και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμισε ότι τέτοια ψηφίσματα τα οποία υιοθετούν σκόπιμα fake news που διαδίδουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Κύριοισυνάδελφοι,

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια οι ίδιες γνωστές πολιτικές ομάδες για μια ακόμα φορά επιτίθενται στη χώρα μου την Ελλάδα, προωθώντας ένα ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου επιεικώς απαράδεκτο.

Διότι, συνειδητά παραγνωρίζονται οι σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση τα τελευτα τέσσερα χρόνια και παραλείπονται σκοπίμως τα επίσημα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής του 2023 για το Κράτος Δικαίου, στην οποία υπογραμμίζεται η πρόοδος της χώρας μου στις συστάσεις της.

Είναι δε προκλητικό το γεγονός, ότι το ψήφισμα υιοθετεί σκόπιμα fake news και αυθαίρετους ισχυρισμούς που διαδίδει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, επιχειρείται παρέμβαση αθέμιτα στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για εκκρεμείς υποθέσεις.

Το θέμα συνάδελφοι είναι πολύ σοβαρό!

Το εν λόγω ψήφισμα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των ευρωεκλογών σε μια προσπάθεια να πληγεί η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κείμεναόπως το εν λόγω, αποτελούν επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης και δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

Nota agli editori

Il Gruppo PPE è il più grande gruppo politico al Parlamento Europeo con 178 deputati provenienti da tutti gli Stati membri

Altri contenuti collegati