Šulin: EU sredstva za Bližnji vzhod morajo krepiti mirovni proces

10.09.2015 8:36

Šulin: EU sredstva za Bližnji vzhod morajo krepiti mirovni proces

Important notice
Views expressed here are the views of the national delegation and do not always reflect the views of the group as a whole
Video picture

Strasbourg, 10. september 2015 (SDS/ELS) "Na splošno je v mirovnem procesu ključnega pomena obojestransko zaupanje in spoštovanje, sama pa podpiram rešitev dveh držav za dva naroda", je včeraj zvečer v Evropskem parlamentu med razpravo o vlogi Evropske unije v bližnjevzhodnem mirovnem procesu izpostavila evropska poslanka Patricija Šulin.

"Resolucija, ki so jo predlagali kolegi iz S&D, je neuravnotežena in je, v primeru, da ostane nespremenjena, ne bom podprla. Vsak kovanec ima dve plati in v vsakem procesu sta prisotni najmanj dve strani. Zato ne more biti samo ena stran kriva za vse, kot želijo v svoji resoluciji prikazati kolegi iz S&D", podarja Šulinova.

"Zame, kot članico Odbora za nadzor proračuna, je pomembno tudi, kako se porablja evropski denar. V tem kompleksnem dogajanju so žal velikokrat prisotne nevladne organizacije, ki dobivajo sredstva tudi iz evropskega proračuna, pri katerih obstaja sum, da v ozadju svojega dela delajo stvari, ki močno škodijo mirovnemu procesu na Bližnjem vzhodu, kot je denimo spodbujanje antisemitizma  in pozivanje k uničenju Izraela kot države", je zaključila.    

Note to editors

The EPP Group is the largest political group in the European Parliament with 217 Members from 27 Member States

Other related content