Bušić: Jednaka prava svima, bez isticanja određenih skupina!

04.02.2014 16:57

Bušić: Jednaka prava svima, bez isticanja određenih skupina!

Important notice
Views expressed here are the views of the national delegation and do not always reflect the views of the group as a whole

Danas je u Strasbourgu odbačeno izvješće Lunaček. Mnogi ga povezuju s kontroverznim izvješćem Estrela koje je Europski parlament odbacio u prosincu prošle godine. Međutim, većina je prihvatila alternativnu rezoluciju koju je predložilo više političkih grupa.

Europski parlament danas je odbacio izvješće o Homofobiji i diskriminaciji na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta zastupnice Ulrike Lunaček. Tekst izvješća mnogi povezuju s kontroverznim Estrela izvješćem koje je izazvalo veliku buru u javnosti i koju je Europski palament također odbacio.

Zastupnica Zdravka Bušić odlučno je bila protiv Lunaček izvješća kao što je u prosincu bila i protiv Estrela izvješća. Tekst traži posebnu zaštitu i dodatna prava LGBT osoba pod krilaticom borbe protiv homofobije.

Bušić je u svom izlaganju u Europskom parlamentu istaknula kako izvješće Lunaček nije samo o suzbijanju homofobije i diskriminacije. "Ono traži privilegije za jednu skupinu ljudi, ono poziva na posebnu zaštitu i dodatna prava. Apsolutno i bezrezervno sam za jednakost svih građana pred zakonom i iskreno se nadam da ćemo međusobnim uvažavanjem i poštovanjem jednoga dana doći i do više podnošljivosti, i da više nećemo slušati o homofobiji koja se danas ponavlja kao neka mantra i proziva sve nas s tradicionalnim vrijednostima.", zaključila je zastupnica Zdravka Bušić.

Link:

http://www.youtube.com/watch?v=nVs597dxmhU

Note to editors

The EPP Group is by far the largest political group in the European Parliament with 274 Members from 27 Member States.

Other related content